Nordic Green Energy söker en driven Account Manager inom B2B som vill vara med och öka vår nykundsförsäljning av elavtal till små och medelstora bolag. Som en del av vårt team kommer du att ha en viktig roll i att identifiera och nå ut till potentiella kunder, förstå deras behov och erbjuda lösningar som passar dem. Du kommer även att vara med och uppdatera vårt säljstödsystem och bidra till utveckling av vårt CRM-system.

Vi erbjuder
Som Account Manager hos oss får du en konkurrenskraftig lön och bonusmodell. Du blir en del av ett växande och innovativt företag med goda utvecklingsmöjligheter. Nordic Green Energy genomsyras av en familjär stämning där alla är lika viktiga. Dina kollegor är ett härligt gäng som trivs bra ihop. Vi finns även på ett attraktivt läge vid Slussen, där man enkelt tar sig med kommunala färdmedel.

Arbetsuppgifter
Som Account Manager hos oss arbetar du med att söka upp, skapa och upprätthålla starka relationer med kunder genom att förstå deras behov och erbjuda lösningar som passar deras verksamhet.

Du hanterar hela säljcykeln från prospektering till affär och aftersales. Kundnöjdhet är viktigt för oss.

Prospekterings- och försäljningsarbete, som inkluderar bl.a. uttag av priser, presentation av produkter, offertskrivning, förhandling samt avtalsskrivning ingår i det dagliga arbetet. Hantering av kundfrågor gällande priser, avtalsvillkor, tillkommande anläggningar samt vid behov även säljstöd till kollegor förekommer i tjänsten. Du bistår med utveckling av sälj- och marknadsmaterial inom företagsavdelningen och ansvarar för egna utskick till kunder via SMS, e-post och post.

Kvalifikationer
Vi söker en Account Manager med erfarenhet av B2B-försäljning, gärna abonnemangsförsäljning. Du har god förmåga att uppnå försäljningsmål och bygga långsiktiga kundrelationer. Du har goda kunskaper i Officepaketet, speciellt Excel och Word, och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande
– Utbildning inom försäljning är meriterande
– Kunskap om energimarknaden och elhandeln är meriterande

Personliga egenskaper
Till rollen som Account Manager söker vi dig med stark kommunikations- och förhandlingsförmåga. Du har en stark vilja att göra affärer, ta ansvar och utvecklas. För att lyckas i rollen behöver du ha ett högt eget driv, motivation att överträffa sig själv, vara målorienterad och drivas av att självständigt arbeta mot uppsatta mål under eget ansvar. Du är en strukturerad person med förmåga att arbeta systematiskt och planera sin tid.


Switch Nordic Green AB grundades år 2000 och var först i Sverige med att endast leverera el från 100% förnybara källor. Bolaget erbjuder förnybar el till privatpersoner, företag och offentlig sektor och finns idag i Sverige och Finland. All försäljning, kundkommunikation och marknadsföring genomförs under varumärket – Nordic Green Energy. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal samt hög servicekvalitet, är Nordic Green Energy det självklara valet för kunden som vill ha förnybar el. 2021 omsatte Switch Nordic Green över 1,7 miljarder SEK på den svenska och finska marknaden. Sedan 2020 är Nordic Green Energy en del av norska Fjordkraft, numera Elmera Group. Koncernen Elmera Group räknas till en av de största elhandelskoncernerna i Norden med mer än 1 miljoner kunder. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) är börsnoterat på Oslobörsen och omsatte 15,2 miljarder NOK under 2021. I Elmera Group ingår även Fjordkraft, TrøndelagKraft och Gudbrandsdal Energi.