Nordic Green Energys affärsidé är att sälja el från förnybara energikällor till företag, offentlig sektor och privatkunder i Norden. Nordic Green Energy är en del av det noterade bolaget Elmera Group. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal, hög servicekvalitet och en mer miljömedveten marknad så har Nordic Green Energy en bra position på marknaden.

För att Nordic Green Energy skall uppfattas som det självklara valet har företaget och Elmera Group utvecklat digitala applikationslösningar. Applikationslösningen hjälper hushåll att få bättre kontroll över sin energianvändning, möjlighet att ansluta elintensiva produkter som exempelvis elbilsladdare. Applikationslösningen har implementerats på den norska och finska marknaden och mottagits positivt och antalet användare växer dagligen.

Nu är det Sveriges tur och vi söker dig som vill driva detta arbete och bygga affärsområdet.

 
Rollen

Som Affärsområdeschef B2C är du ytterst ansvarig för att utveckla, leda och driva den digitala försäljningen mot den svenska konsumentmarknaden. Rollen som Affärsområdeschef innebär såväl ett strategiskt som operativt försäljningsansvar för den svenska marknaden. Du kommer övergripande ansvara för att driva kommersiell konceptutveckling, produktutveckling, kundkommunikation och marknadsföring. Du kommer att ha en bred roll i Nordic Green Energys organisation och ansvara för att bygga upp affärsområdet, rekrytera in nödvändig kompetens under 2023/2024 för att möjliggöra kommersiell utrullning.

 
Ansvarsområden & Arbetsuppgifter
 • Ansvara för försäljning, affärsutveckling och konceptutveckling inom B2C
 • Övergripande ansvara för att utveckla den digitala försäljningen, anpassa applikationslösningar för den svenska marknaden och säkerställa kommersiell utrullning
 • Ansvara för att etablera samarbeten, partnerskap och partner sales med återförsäljare av värmepumpar, elbilsladdare och andra energikrävande konsumentprodukter som kan kopplas samman med Nordic Green Energys applikationslösning för energistyrning
 • Ansvara för att rekrytera nödvändig kompetens inom produkt, digital försäljning och produktutveckling
 • Ansvara för att ta fram och utveckla kommersiell affärsplan
 • Vara delaktig i Nordic Green Energys övergripande sälj- och affärsutveckling
 • Driva de ”digitala” tillväxtfrågorna inom Nordic Green Energys svenska verksamhet
 • Ansvara för kontakterna med koncernen och systerbolag för att säkerställa en bra kommersiell utrullning av applikationslösning.
 
Bakgrund

Den vi söker har ett genuint intresse för affärsutveckling, konceptutveckling, försäljning i allmänhet och digital försäljning i synnerhet. Din formella erfarenhet kan du ha inhämtat från liknande roller på elhandelsbolag med applikationslösningar för smart energistyrning, eller andra verksamheter med applikationslösningar för konsument, eller företag inom abonnemangsbranschen. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap, B2C affärer och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt i en roll där du får vara med och bygga organisation, rekrytera ditt team och ta en ledande position i företagets svenska ledningsgrupp.
För att passa hos Nordic Green och i rollen är du en prestigelös ”byggare” som motiveras av att arbeta i en bred roll i ett mindre bolag. Du är självgående, ansvarstagande och brinner för att utveckla nya affärsområden.

 
För att lyckas i rollen tror vi att:
 • Du har erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som operativt med försäljning, affärsutveckling i en konsumentinriktad verksamhet med en digital inriktning
 • Du brinner för och har tidigare erfarenhet av att bygga upp och utveckla nya verksamheter och/eller affärsområden
 • Du har erfarenhet av säljledande positioner, utvecklingsprojekt, konceptutveckling
 • Du brinner för affärsutveckling, konceptutveckling och att bygga nya samarbeten och utveckla affärer
 • Du trivs i en byggande roll där du ges utrymme att skapa, utveckla och anpassa erbjudanden
 • Tidigare erfarenhet av säljande- och affärsutvecklande roller inom konsumentinriktad abonnemangsaffär är meriterande
 • Tidigare erfarenheter av att bygga ”digitala” försäljningsorganisationer, utveckla koncept och partnersales är starkt meriterande
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift

Tjänsten är placerad i Stockholm, Södermalm och är direkt underställd Sverigechef.

 
Om företaget

Switch Nordic Green AB grundades år 2000 och var först i Sverige med att endast leverera el från 100% förnybara källor. Bolaget erbjuder el från förnybara källor till privatpersoner, företag och offentlig sektor och finns idag i Sverige och Finland. All försäljning, kundkommunikation och marknadsföring genomförs under varumärket – Nordic Green Energy. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal samt hög servicekvalitet, är Nordic Green Energy det självklara valet för kunden som vill ha sin el levererad från 100% förnybara källor. 2021 omsatte Switch Nordic Green över 1,7 miljarder SEK på den svenska och finska marknaden.
Sedan 2020 är Nordic Green Energy en del av norska Fjordkraft, numera Elmera Group. Koncernen Elmera Group räknas till en av de största elhandelskoncernerna i Norden med mer än 1 miljon kunder. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) är börsnoterat på Oslobörsen och omsatte 15,2 miljarder NOK under 2021. I Elmera Group ingår även Fjordkraft, TrøndelagKraft och Gudbrandsdal Energi.
Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar Nordic Green med Proximo Rekrytering. Har du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Moström tel 070-146 18 95 eller via mail jan.mostrom@proximo.se.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och brev så snart som möjligt. Urval sker löpande.

Ansökan sker via www.proximo.se