Nordic Green Energys affärsidé är att sälja el från förnybara energikällor till företag, offentlig sektor och privatkunder i Norden. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal, hög servicekvalitet och en mer miljömedveten marknad har Nordic Green en växande kundbas i Norden.

För att Nordic Green Energy skall uppfattas som det självklara valet behöver företaget utveckla sin kundkommunikation, sitt lojalitetsarbete med målet att skapa fler nöjda kunder, växa kundbasen och minska churn. Ditt uppdrag som CRM Manager är att strategiskt och operativt driva detta arbete, du kommer initialt att vara ensam i CRM funktionen men med ett tydligt mandat att bygga en avdelning med fler resurser.

Brinner du för målgruppsanalys, kundbasutveckling och lojalitet? Trivs du i en roll där du får möjlighet att initiera, bygga och utveckla CRM arbetet och rekrytera ditt team?

Då är du kanske den vi söker!

Rollen
I rollen som CRM Manager ansvarar du för att planera, organisera och leda arbetet med Nordic Green Energys kunddialog och kundrelation på den svenska marknaden. Som CRM Manager kommer du aktivt driva utvecklingen av CRM aktiviteter genom att utveckla kommunikationsflöden, analys och kampanjer som skapar affärsvärde och kundnöjdhet.

Arbetet sker i nära samarbete med marknadsfunktion, försäljning, kundservice och IT.

Ansvarsområden & Arbetsuppgifter

 • Ansvara för målsättning, planer och genomförande av CRM aktiviteter
 • Ansvara för planering, automatisering och kvalitetssäkring av kunddialog med befintlig kundbas
 • Ansvara för att bygga CRM avdelning
 • Genomföra kund- och målgruppsanalyser av kunddatabas i syfte att förstå, utveckla och förbättra arbetet med kundrelation och kunddialog
 • Äga kommunikationen mot befintliga kunder, från idé till praktiskt genomförande
 • Utveckla kundkommunikationen under hela kundresan, från prospektering till avslut
 • Ansvara för kampanjer och aktiviteter för att förlänga och behålla kunder
 • Ansvara för åtgärder för att minska avhopp (antichurn)
 • Ansvara för våra avtalsvillkor mot våra kunder
 • Utveckla och ansvara för externa samarbeten kopplat till kundlivscykeln
 • Vara delaktig i Nordic Green Energys PR arbete


Bakgrund

För att passa hos Nordic Green Energy och i rollen behöver du vara självgående, prestigelös, handlingsinriktad och ansvarstagande. Du trivs i en arbetsmiljö där du får vara med hela vägen från planering till utförande.

Den vi söker har ett genuint intresse för kundkommunikation, lojalitetsfrämjande aktiviteter och kundbasutveckling. Du har erfarenhet av att både operativt och taktiskt CRM arbete och lockas av att kliva in i en roll där du ges möjlighet att bygga upp en CRM funktion och rekrytera dina medarbetare.

Vi söker en prestigelös, ansvarstagande och självgående person med en god stilistisk förmåga, god analytisk förmåga och en doer-mentalitet som kan gå från plan till handling.

För att lyckas i rollen tror vi att:

 • Du brinner för att optimera kundresan
 • Du har erfarenhet av att arbeta med CRM Lime eller liknande CRM verktyg
 • Du har erfarenhet av att producera digital och analog kommunikation och har ett öga för detaljer
 • Du brinner för att skapa relevanta och kundanpassade erbjudanden
 • Du har erfarenhet och trivs med att analysera, driva och följa upp aktiviteter och kampanjer
 • Du har ett par års arbetslivserfarenhet av att skapa innehåll i olika kanaler såväl webb, sociala medier, print och e-post
 • Du har erfarenhet av att driva lojalitetsskapande aktiviteter
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet av liknande roller inom abonnemangsbranschen anses meriterande

Tjänsten är placerad i Stockholm, Södermalm och är direkt underställd Sverigechef.

Om företaget
Switch Nordic Green AB grundades år 2000 och var först i Sverige med att endast leverera el från 100% förnybara källor. Bolaget erbjuder el från förnybara källor till privatpersoner, företag och offentlig sektor och finns idag i Sverige och Finland. All försäljning, kundkommunikation och marknadsföring genomförs under varumärket – Nordic Green Energy. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal samt hög servicekvalitet, är Nordic Green Energy det självklara valet för kunden som vill ha sin el levererad från 100% förnybara källor. 2021 omsatte Switch Nordic Green över 1,7 miljarder SEK på den svenska och finska marknaden.

Sedan 2020 är Nordic Green Energy en del av norska Fjordkraft, numera Elmera Group. Koncernen Elmera Group räknas till en av de största elhandelskoncernerna i Norden med mer än 2 miljoner kunder. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) är börsnoterat på Oslobörsen och omsatte 15,2 miljarder NOK under 2021. I Elmera Group ingår även Fjordkraft, TrøndelagKraft och Gudbrandsdal Energi.

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Nordic Green med Proximo Rekrytering. Har du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Moström tel 070-146 18 95 eller via mail jan.mostrom@proximo.se.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och brev så snart som möjligt, dock senast den 13 februari. Urval sker löpande.

Ansökan sker via www.proximo.se