[templatera id=”35509″]

Följ med på ett äventyr över Svalbards isvidder

Energimyndigheten: Solel är lönsamt för företag

2017-09-05

En ny undersökning från Energimyndigheten visar att företag som satsar på att installera solceller gör en bra affär. Undersökningen omfattar företag som installerat solceller på taket eller som byggt solcellsparker. En sak är alla företagen överens om – att investera i solceller är lönsamt!

– Energimyndighetens undersökning bekräftar den bild våra företagskunder ger, att fördelarna med solceller inte bara består av att bidra till ett hållbart samhälle och främja förnybar el utan även att företagen faktiskt tjänar pengar på det. Detta kan vara knuffen många företag behöver för att ta steget till att investera i solceller, säger Mikael Söderman, Sverigechef hos Nordic Green Energy.

Genom att montera solpaneler på taken kan företag minska sina elräkningar, bli mer eller mindre självförsörjande på förnybar el och sälja överflödig el tillbaka till elnätet. Och nu bedömer alltså företagen att solcellerna betalar av sig själva och mer därtill. Sara Grettve är handläggare på Energimyndigheten och säger i ett pressmeddelande att solceller är en kraft att räkna med:

– Vi har främst undersökt kostnaderna, men givetvis har alla velat tala om lönsamheten. Det är intressant att många, men inte alla, uppger att anläggningarna är lönsamma även utan bidrag. Det tyder på att vi befinner oss i en brytpunkt där solcellernas konkurrenskraft blir väldigt tydlig.

El från solen är idag det snabbast växande energislaget i världen. Solcellerna blir mer effektiva, installationskostnaderna sjunker och tekniken går framåt.

– Nästa steg i utvecklingen är solcellsbatterier som gör att företagen kan lagra solenergin och därmed komma ett steg närmare total självförsörjning, säger Mikael Söderman.

Är du intresserad av solceller till ditt företag? Gå in här för att läsa mer om Nordic Green Energys solcellslösningar.

[templatera id=”27195″]