[templatera id=”35509″]

nyheter_1

FÖRÄNDRINGAR AV ENERGISKATTEN

2016-12-05

Höjd energiskatt

Regeringen har beslutat att höja energiskatten för 2017. Från och med 1 januari höjs energiskatten med 0,3 öre/kWh från dagens 29,2 öre/kWh till 29,5 öre/kWh (exkl. moms). Energiskatten höjs sedan ytterligare med 3 öre/kWh (exkl. moms) den 1 juli 2017.

Förändring av reducerad energiskatt

Från årsskiftet ersätts den reducerade energiskatten med ett avdrag. Samtidigt begränsas avdraget fr.o.m. 2017 till 9,6 öre/kWh.

Vad innebär förändringen dig som kund?
I praktiken innebär detta ingen förändring för dig som kund. Nordic Green Energy kommer fortsatt hantera avdraget för kunder i de kommuner som idag har reducerad energiskatt.

Vad innebär förändringen för dig som är företagskund med industriell verksamhet?
Från och med 1 januari 2017 kommer Nordic Green Energy debitera full energiskatt för företagskunder med industriell tillverkning. Det innebär att du från och med årsskiftet själv behöver hantera avdraget eller återbetalningen av energiskatt direkt med Skatteverket. Du kan ansöka om återbetalning i efterhand via Skatteverkets webbplats under e-tjänsten ”Återbetalning”. Om du själv deklarerar energiskatt på el kan du istället välja att göra ett avdrag på din deklaration.

Läs mer på Skatteverkets hemsida.

[templatera id=”27195″]