[templatera id=”35509″]

nyheter_1

Förnybar energi i topp för bostadsrättsföreningar

2017-01-23

 

Sedan starten 2000 har Nordic Green Energy levererat förnybar energi till över 1000 bostadsrättföreningar runt om i Sverige. Under alla år har vi velat göra det enkelt och kostnadseffektivt för föreningarna att välja ett avtal med el från källor som inte tär på jordens resurser och som besparar miljön från onödiga koldioxidutsläpp.

De senaste åren har efterfrågan på förnybar energi bland bostadsrättsföreningar ökat. Enligt en samanställning från Riksbyggen ligger gröna elavtal idag högst upp på listan av föreningarnas hållbarhetsåtgärder. Några av förklaringarna är dels att det är en av de enklaste insatser en förening kan göra i sitt miljöarbete, dels för att möta medlemmarnas förväntningar på grön elförsörjning.

– Det är roligt att se att förnybar energi är en så vital del av föreningarnas hållbarhetsarbete. Och det är förståeligt. För det första är det väldigt lätt att byta till ett grönt elavtal. För det andra är det inte dyrare än annan el. Dessutom gör det stor skillnad för miljön samtidigt som det styrker föreningarnas miljöprofil gentemot medlemmarna, säger Evelina Röckert, Account Manager på Nordic Green Energy.

Enligt Riksbyggens sammanställning gick även listans andra och tredje plats till energirelaterade åtgärder. På andra plats kom byte till energisnåla ljuskällor. Att utse en miljö-/energiansvarig i föreningen kom på tredje plats.

Är din bostadsrättsförening intresserad av ett elavtal med 100% förnybar energi? Gå in här och läs mer om Nordic Green Energys gröna elavtal.

Källa: Riksbyggen

[templatera id=”27195″]