Försäljningsansvarig / B2B / Försäljningschef / Partnersförsäljning till Nordic Green Energy  

Har du tidigare erfarenhet av uppsökande försäljning till företag? Brinner du för att bygga starka affärsrelationer? Vi söker nu en resultatdriven försäljningsansvarig till Nordic Green Energy.

Om företaget

Nordic Green Energy är en starkt växande leverantör av grön el från förnybara energikällor som vatten, vind och sol. Tillsammans med deras moderbolag, Troms Kraft, och deras filial i Finland har de redan idag en stark position i Norden med kunder bland såväl hushåll, företag, föreningar och offentliga verksamheter. Genom att möta kundens förväntan på flexibilitet, förutsägbarhet och hög servicegrad med prisvärda, moderna och miljöriktiga lösningar upplever de ett växande intresse för Nordic Green Energys produkter.

Arbetsuppgifter

I rollen som försäljningsansvarig ansvarar du för försäljning och säljledning gentemot SME- segmentet. I nära samarbete med Sverigechefen ansvarar du för hela försäljningsvärdet där SME- segmentet inkluderar försäljning via säljpartners, externa säljbolag samt egna säljresurser. Vidare innefattar rollen säljadministrativa uppgifter där du tillsammans med Sverigechefen sätter upp försäljnings- och resultatbudget, ansvarar för säljresultat samt leder interna resurser med att nå sina försäljningsmål.

Du arbetar med att hitta nya partnerprogram samt att utveckla befintliga partnerprogram för B2B – försäljning, ansvarar för kvalitetsuppföljning i försäljningen inom partnerprogrammet samt för SME-segmentets kundavtal. Vidare arbetar du med att säkerställa och följa upp kundupplevelsen, analyserar och agerar på KPI:er för att optimera för samtliga parter i försäljningsprocessen. Du kommer även ansvara för dagligt försäljningsarbetet såsom att ställa ut priser, hantera avtal, riskvärdera nya och befintliga B2B kunder, ta fram kommunikationsmaterial kopplat till affären och säljrapportering för B2B segmentet.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • 3-5 års erfarenhet av uppsökande B2B försäljning
  • Relevant högskoleutbildning Ex ekonomiutbildning, försäljning
  • Erfarenhet av arbetsledning
  • Flytande i svenska i tal och skrift samt god affärsengelska
  • Meriterande med branscherfarenhet eller att ha arbetat med liknande produkter
  • Meriterande att ha varit uppdragsgivare för extern säljpartner, B2B eller konsument

För att trivas i rollen har du förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga då du har nära samarbete med andra avdelningar. Du har stort intresse för att göra affärer och verksamheten i sin helhet där du har förmågan att förstå affärsmässiga principer. Vidare är du strukturerad i ditt arbete och har ett organiserat arbetssätt samtidigt som du har god prioriteringsförmåga. Därtill är du en engagerad och positiv person som bidrar med energi och glädje på arbetsplatsen och till att teamet når uppsatta mål och utveckling.

Övrig information

Start: Omgående

Plats: Stockholm

Lön: Enligt överenskommelse