Höjt investeringsstöd för solceller

2018-01-13

Nu får svenska hushåll som investerar i solceller ännu mer i stöd. Från årsskiftet kan alla som installerar solceller ansöka om att få upp till 30 procent av kostnaden betald, och Energimyndigheten tror att det kan leda till en kraftig ökning av solceller.

” Det kan bli proppen ur. Vi har sett i länder som Tyskland, Danmark och Storbritannien att det kan gå väldigt fort när förutsättningarna är på plats”, säger Linus Palmblad på Energimyndigheten.

I september beslutade regeringen att kraftigt höja solinvesteringsstödet, från 390 miljoner kronor till 915 miljoner per år, och stödnivån från 20 till 30 procent.

Intresset för att installera solceller är rekordstort, under förra året lämnades 6000 ansökningar in, en ökning med 64 procent jämfört med 2016. Det ökade investeringsstödet som nu trätt i kraft leder till att många fler i ansökningskön kan få stöd beviljat.

”Vi tror att vi kommer att kunna beta av kön helt och hållet. Men vi får se vad som händer på längre sikt, och hur snabbt marknaden kommer att växa.” säger Linus Palmblad.

Är du intresserad av solceller? Eller har du redan solceller och är nyfiken på vad mer vi kan göra för dig? Gå in här för att läsa mer om Nordic Green Energys solcellslösningar.

[templatera id=”27195″]