[templatera id=”35509″]

Pressbild.

Ny produkt på elmarknaden
– nu lanseras Kvartalspris

2017-03-29

Nordic Green Energy erbjuder nu, som första elbolag i Sverige, ett elavtal med prisgaranti i kombination med friheten att när som helst kunna byta elavtal. Vi kallar det Kvartalspris. Med Kvartalspris får elkunderna ett fast pris som har det rörliga prisets fördelar.

Senaste statistiken från Energimyndigheten visar att andelen elkunder med rörligt avtal ökat kraftigt under de senaste åren. Det är framförallt friheten att kunna byta elavtal och att därmed inte riskera att sitta fast i ett dyrt elavtal om elpriserna går ner som tilltalar kunderna. Men ett rörligt elpris kan resultera i dyra elräkningar, särskilt på vintern. Hur dyr elräkning du får vet du inte förrän i efterhand, eftersom det rörliga priset alltid redovisas efter månadens slut.

För att möta elkundernas önskemål lanserar nu Nordic Green Energy en ny form av elavtal. Kvartalspriset har tryggheten med ett fast elpris i kombination med det rörliga prisets fördelar.

– Med vårt Kvartalspris får du en prisgaranti i förväg för de kommande tre månaderna. På så vis slipper du oroa dig för plötsliga svängningar på elmarknaden. Du kan känna dig trygg med att veta vad du kommer betala för din el, säger Hanna Radoncic, Marknads- och Kommunikationschef på Nordic Green Energy.

Samtliga aktörer på den svenska marknaden kräver idag att du binder ditt elavtal för en viss tid för att kunna erbjuda dig en prisgaranti. Det kravet har nu Nordic Green Energy plockat bort.

-Det som skiljer Kvartalspriset från ett fast elpris är att du är helt fri att när som helst byta elavtal. Kvartalspriset har nämligen ingen bindnings- eller uppsägningstid, säger Hanna Radoncic.

I Finland introducerade Nordic Green Energy Kvartalspriset för snart tre år sedan. Där är det ett populärt alternativ till de traditionella rörliga och fasta elavtalen.

-Våra kunder uppskattar framförallt att de får veta elpriset i förväg. På så vis kan de enkelt besluta om de vill få kvartalspriset de kommande tre månaderna eller om de önskar byta till ett annat elavtal, säger Erki Milistver, Finlandschef på Nordic Green Energy.

[templatera id=”27195″]