[templatera id=”35509″]

Pressbild.

Nordic Green Energy inleder viktigt samarbete med Protect Our Winters Sweden

2016-11-15

Nordic Green Energy och Protect Our Winters Sweden har i dagarna ingått ett miljösamarbete. Nu arbetar organisationerna tillsammans för att påverka verksamheter, privatpersoner och samhället i stort att ta ett större ansvar för en minskad klimatpåverkan. Samtidigt välkomnas Protect Our Winters Swedens styrelseledamot Erik Huss och konsultbolaget Husstainability till Nordic Green Energys lokaler i Stockholm.

Nordic Green Energy är Sveriges äldsta gröna elbolag. Sedan starten år 2000 har företaget arbetat för att vara en drivkraft för hållbar utveckling i samhället.

– I tider när det globala miljöarbetet och internationella klimatavtal hotas är det viktigt att vi arbetar än hårdare för att hjälpa miljön. I Protect Our Winters Sweden har vi en stark samarbetspartner som, liksom vi, kämpar för en långsiktigt hållbar utveckling som sker på naturens villkor, säger Hanna Radoncic, Chef Marknad & Kommunikation på Nordic Green Energy.

Protect Our Winters är en global rörelse som mobiliserar snösportvärlden i kampen för klimatet. Målet är att snösportvärlden ska minska sin klimatpåverkan och vara en stark röst i samhällsdebatten. Protect Our Winters Sweden etablerades under 2016 och driver som ideell förening arbetet i Sverige.

– Det är väldigt glädjande för oss som värnar snön att Nordic Green Energy går in i ett samarbete med Protect Our Winters Sweden. Vårt syfte är ju att mobilisera snösporten i klimatfrågan, och vad är då bättre än att gå armkrok med ett energibolag som bara erbjuder förnybar el. Tillsammans kan vi ytterligare påverka snösportvärlden och övriga samhället i klimatfrågan. Skidanläggningarna längs den svenska fjällkedjan får nu chansen att på allvar visa att de älskar den vita snön genom att ställa om och bli fossilfria, säger Erik Huss från Protect Our Winters Sweden.

Utöver engagemanget i Protect Our Winters driver Erik Huss konsultbolaget Husstainability. Bolaget hjälper företag och organisationer att ställa om till en mer hållbar verksamhet. I början av november välkomnades Husstainability till Nordic Green Energys lokaler vid Globen i Stockholm.

– Vi är väldigt glada över att ha Erik Huss hos oss och att vi kommer få ta del av hans långa erfarenhet och gedigna kompetens inom hållbarhet och kommunikation. Genom Eriks artiklar och material får vi möjlighet att ytterligare stärka vår kommunikation och därigenom få fler företag och privatpersoner att välja förnybar energi, säger Hanna Radoncic.

För mer information, kontakta:
Hanna Radoncic, Chef Marknad och Kommunikation Nordic Green Energy | tel.nr 070-086 40 05| e-post hanna.radoncic@nordicgreen.se
Erik Huss, styrelseledamot i Protect Our Winters Sweden samt VD och grundare av Husstainability | tel.nr 0725-66 15 70 |e-post erik@husstainability.se

Protect Our Winters (POW)
POW är en global rörelse som grundades 2007 i USA av snowboardproffset Jeremy Jones. Det övergripande målet är att skid- och brädåkare ska ta ett större ansvar för sin klimatpåverkan, och att snösportvärlden ska bli en starkare röst i samhällsdebatten. Vårt verktyg är berättelsen om vinterns mörka framtid – ett sätt att göra klimatförändringarna konkreta och bygga engagemang. Sedan 2016 finns POW i Sverige. Läs mer på www.protectourwinters.se

Husstainability
Erik Huss har 25 års erfarenhet inom kommunikation, PR, undervisning, forskning i extrema miljöer och hållbarhetsfrågor. Med en bakgrund som geograf, glaciolog och journalist, från ledande positioner inom reklam och marknadsföring till internationell forskning om globala miljöfrågor och pressansvar för Nobelpriset har Erik en bred syn på hållbar kommunikation. Erik driver bolaget Husstainability som hjälper näringslivet att ställa om till mer ansvarsfulla och hållbara affärsmodeller. Läs mer på www.husstainability.se

[templatera id=”27195″]