Nordic Green Energy – en del av Fjordkraft

Nordic Green Energy ingår i Fjordkraft, som räknas till ett av de största elhandelsbolagen i Norden med mer än en miljon kunder. Fjordkraft är ledande på den privata marknaden och näst störst på företagsmarknaden i Norge.

Levererar el till mer än 2 miljoner

Fjordkraft levererar el genom flera varumärken och allianspartners till mer än 2 miljoner människor med över 1 miljon anläggningar i privata hem, företag och offentlig sektor. Fjordkraft startade med mobiltelefoni på den privata marknaden i april 2017 och är Norges största mobilföretag utan eget nätverk. I slutet av andra kvartalet 2021 hade företaget nära 135 000 mobilkunder.

 

Klimatneutralt företag

Fjordkraft har stort samhällsengagemang och är ett klimatneutralt företag som satsar på innovativa tjänster för en bättre miljö. Det uppmärksammade klimatinitiativet Klimanjaro, som kräver att alla leverantörer ska vara klimatneutrala, utnämndes på FN:s klimatkonferens i Katowice 2018 till en av vinnarna av FN:s klimatpris ”Momentum for Change”. Fjordkraft är det första norska företaget som får utmärkelsen. Med Klimanjaro använder företaget sin köpkraft och kräver att alla leverantörer som vill leverera varor och tjänster till Fjordkraft måste bli klimatneutrala.

https://investor.fjordkraft.no/corporate-social-responsibility/csr-report/

Fjordkraft grundades den 1 april 2001 med ambitionen att bli ett ledande elhandelsbolag. Sedan starten har företaget arbetat hårt för att öka den nationella konkurrensen på marknaden, lansera framtidsorienterade, kundvänliga lösningar och säkerställa lika marknadsförhållanden för alla aktörer i branschen. Företaget grundades i samband med sammanslagningen av elbolagen BKK Kraftsalg AS och Skagerak Energi AS.

Fjordkraft har kontor i Trondheim, Sandefjord, Oslo, Stavanger och i Vinstra, Hamar, Kongsvinger och Sortland. Huvudkontoret ligger i Bergen. År 2020 omsatte Fjordkraftkoncernen 4,215 miljarder norska kronor. Fjordkraft Holding ASA (Fjordkraft) är noterat på börsen.

https://investor.fjordkraft.no/