Överskott på solel – så säljer du den

2018-06-29

Att installera solceller är inte bara ett sätt att bidra till mer produktion av förnybar energi. Det är också en investering som betalar av sig i längden. Det går nämligen att sälja överskottet av den solel som du inte använder själv. Dessutom kan du få skattereduktion för den el du säljer tillbaka. Här berättar vi i tre enkla steg hur du kommer igång.

1. Anslut din produktionsanläggning 

Det första steget för att börja sälja din överskottsel är att teckna ett inmatningsabonnemang med det elbolag som äger ditt nät. På så sätt kan elnätsföretaget säkerställa att din inmatning sker korrekt och att din anläggning uppfyller de regler och krav som behövs för att sälja överskottsel. För att bli en mikroproducent behöver din produktionsanläggning ha en huvudsäkring på högst 100 A och du kan producera upp till 30 000 kWh.

2. Teckna ett produktionsavtal 

För att du ska kunna sälja din överskottsel behöver du också ha ett produktionsavtal. Ring eller maila vår kundtjänst på 08-20 51 00 eller info@nordicgreen.se så skickar vi ut ett avtal till dig.

3. Bli elhandelskund 

För att få så bra ersättning som möjligt för din el rekommenderar vi att du blir helkund hos oss. Då täcker vi dessutom automatiskt upp med 100 procent grön el när dina egenproducerade solel inte räcker till.

Läs mer om försäljning av överskottsel

Är du intresserad av att börja sälja din överskottsel till oss på Nordic Green Energy? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Vill du installera solceller? Läs mer här

Läs mer om Skatteverkets villkor för skattereduktion på såld överskottsel.

[templatera id=”27195″]