Hans installerade solceller 2017

”Sluta fundera på att installera solceller. Gör det bara!”

2018-04-18

I mars 2017 installerade Hans Lian solpaneler via Nordic Green Energy på sitt tak. Idag är han väldigt nöjd med sitt val. Det var enkelt och det känns riktigt bra att göra något för miljön. Elen Hans producerar använder familjen Lian själva. Och blir det något över säljer han överskottet till sitt elbolag – Nordic Green Energy.

Varför valde du att installera solceller?
För min del var det viktigt att göra detta för miljöns skull. Ingen kan göra allt med alla kan göra något. Att installera solceller tycker jag är ett bra sätt att bidra till en bättre miljö.

Hur gjorde du för att komma igång med solceller? Var det krångligt?
Nej, det var inte krångligt alls. Jag skickade egentligen bara ett mail med frågor om solceller och fick svar direkt. Därefter fick jag besök av Anders (kontaktperson hos Nordic Green Energys solcellspartner Svea Solar). Han tittade på hur taket låg i förhållande till solen för att få en uppfattning om vilka förutsättningar som fanns. Därefter fick jag en bedömning på hur mycket solel jag skulle kunna producera.

Hade jag vetat hur enkelt det var skulle jag gjort det för länge sedan. Du behöver inte ha någon förkunskap, du får hjälp med allt. Det är bara att bestämma sig för att göra det!

Hur lång tid tog installationen?
Det gick snabbt. Installationen tog bara fyra dagar. Det var väldigt smidigt. Jag var inte ens hemma när de satte igång. Jag lämnade bara mina nycklar. Och när jag kom hem var det färdigt!

Varför valde du solceller via Nordic Green Energy?
En stor anledning till att jag valde att installera solceller via Nordic Green Energy, var då jag tyckte att det kändes viktigt att ha EN kontaktperson som har hand om allt ifrån garanti på solcellerna, till installationen och uppföljning. Skulle någonting hända med panelerna hör jag av mig till Anders, så löser han allt.

När min egenproducerade el tar slut, vill jag fortfarande vara säker på att elen jag använder kommer från förnybara energikällor. Och efter att ha tittat runt efter elbolag som passade in på mina kriterier, valde jag Nordic Green Energy. Jag har fått väldigt bra kontakt med dem och det gör att jag känner mig trygg som kund.

Hur säljer du din överskottsel?
Min överskottsel säljer jag till Nordic Green Energy. Om jag har mer produktion än vad jag konsumerar så går det direkt in i elnätet. Det känns jättekul!

Hur håller du koll på din produktion?
För mig som är app-tokig är detta nästan det roligaste med att skaffa solpaneler. När jag installerade solcellerna fick jag samtidigt en app där jag kan se hur mycket min anläggning producerar per timme, dag och månad. Jag hoppas på nytt rekord i solelsproduktion varje dag!

Genom appen håller jag dessutom koll på varje solpanel. Jag kan se om någon av dem går sönder eller om något skulle skugga någon panel så att de inte producerar som de ska. Även om Nordic Green Energys solcellspartner har koll på att mina paneler fungerar och rycker ut om något behöver lagas, är det skönt för mig som kund att ha koll på det själv också.

Har du något tips till de som funderar på att installera solceller?
Sluta fundera, gör det bara! Det är hur enkelt som helst. Att själv producera el ger en otroligt bra magkänsla. Du gör någonting för miljön!

Är du intresserad av att installera solceller? Få fri rådgivning här.

Är du intresserad av solceller till ditt företag eller bostadsrättsförening? Få fri rådgivning här.

[templatera id=”27195″]