[templatera id=”35509″]

grön el klubbstugan

Varför grön el?

  • Du får el från sol, vind och vatten
  • Din elförbrukning ger inga koldioxidutsläpp och du förbrukar inte jordens resurser
  • Du bidrar till ytterligare investeringar i förnybar energi

Håkan valde grön el

Håkan Carlsson, förbundskapten orienteringslandslaget, valde för 1,5 år sedan att byta till grön el från Nordic Green Energy. Vi träffade Håkan för att ta reda på varför han tycker att det är självklart med grön el. Och var det krångligt att byta elavtal?

Hållbara val – så enkelt är det

Jag bestämde mig direkt för att byta elavtal när jag förstod att elen jag använde hemma varje dag bidrog till att ödelägga skogarna som jag orienterar i. Det krävdes ingen stor insats från mig, Nordic Green Energy skötte bytet åt mig. Hur smidigt som helst! Och det bästa av allt: tack vare bytet till grön el har jag drastiskt minskat min klimatpåverkan och jag värnar nu våra skogar.

Extra miljömärkning

För mig är grön el en självklarhet. Hos Nordic Green Energy finns bara gröna elavtal, men det går också att lägga till miljömärkningarna Bra Miljöval eller EKOenergy. För en liten peng extra i månaden bidrar jag till att förbättra ytterligare för djur och natur. Det tycker jag är bra!

Stärkande samarbeten

Svenska Orienteringsförbundet och Nordic Green Energy har samarbetat sedan våren 2015. Jag är mycket positiv till att vi i Svenska Orienteringsförbundet valt att samarbeta med ett 100% grönt elbolag. Miljö- och hållbarhetsfrågor är viktiga för oss och det känns bra att vi genom samarbetet tar ytterligare ansvar för en långsiktigt hållbar utveckling. Nu hoppas jag att alla orienterare tar chansen att byta till ett grönt elavtal.

Gör som Håkan:

Håkan Carlsson - förbundskapten orienteringslandslaget.