[templatera id=”35509″]

nyheter_1

Vårt 2016

2017-01-19

2016 var ett händelserikt år för oss. Nya och fördjupade samarbeten, ny miljömärkning, prisnominering och nya satsningar har präglat året.

Årets sköna, gröna timmar
Under 2016 levererade vi 1 871122 MWh förnybar energi från sol, vind och vatten. Tillsammans med våra kunder besparade vi därmed miljön på 630 000 ton koldioxid*.

*Beräknat utifrån Energimarknadsinspektionens senast redovisade residualmix.

Fler gröna kommuner!
Under 2016 började vi leverera grön el till ytterligare 53 offentliga verksamheter, varav 24 kommuner. För många kommuner är förnybar energi ett krav vid valet av elleverantör. Något både vi och klimatet är väldigt glada för.

Solna stad är en av våra nyinkomna kommuner. Tack vare att de nu endast får el från förnybara energikällor minskar de sina koldioxidutsläpp med 8 800 000 kg. Läs mer om det och hur staden tänkte kring sitt elavtal här och här.

200 företag valde oss som sin elleverantör
Under 2016 valde ytterligare 200 företag att få sin förnybara el från oss. Ett aktivt hållbarhetsarbete stärker företagets miljöprofil och bidrar till nöjda kunder och medarbetare. Ett av de enklaste sätten för ett företag att engagera sig för miljön är just att teckna ett elavtal med grön el.

Läs mer om våra gröna elavtal till företag och hur mycket ett företag kan minska koldioxidutsläppen genom att byta till grön el.

Solen tog ett krafttag
2016 var ett ljust år för solen. Något som gett energi till både oss och våra elleveranser. Under året började vi erbjuda elavtal med 100% solkraft. Och intresset var stort. Det var många som valde att teckna solkrafts-avtal hos oss, något som kommer ge avtryck i vår kommande energimix för 2016.

Intresset att producera egen solkraft genom att installera solceller ökade också under året. Det resulterade i att 101 solkraftsproducenter valde att sälja sin el till oss.

Solkraft är en av de energikällor som är mest skonsamma för miljön. Därför är vi väldigt glada över energislagets framgång!

Läs mer om vår solkraft och solceller.

Nominerade till Best Green Energy Brand!
Som enda nordiska elbolag blev vi nominerade till Best Green Energy Brand. Och detta i konkurrens med 80 elbolag från 20 länder!

Bakom nomineringen stod CHARGE Energy Branding Conference – energibranschens första varumärkeskonferens. Konferensen hölls i Reykjavik på Island den 19 september. Och självklart var vi där!

Läs mer om nomineringen och konferensen.

Först i Sverige med EKOenergy
I slutet på november blev vi det första elbolaget i Sverige att erbjuda den internationella miljömärkningen EKOenergy. EKOenergy finansierar miljö-och klimatprojekt världen över. Projekten arbetar för att skydda djur och natur samt bygga ut förnybara energikällor i utvecklingsländer.

För att välkomna vår nya miljömärkning anordnade vi ett lanseringsevent på ABBA the Museum i Stockholm. Under kvällen talade Sustainability Brand Index, Protect Our Winters Sweden och EKOenergy om företag och hållbarhet.

Läs mer om EKOenergy och lägg till miljömärkningen på vår hemsida. Ni kan även finna mer information i vårt pressmeddelande.

POW! Ett nytt hållbart samarbete i kampen för klimatet
2016 startade vi ett nytt och mycket uppskattat samarbete med Protect Our Winters Sweden. Protect Our Winters är en global rörelse som mobiliserar snösportvärlden i kampen för klimatet. Genom vårt samarbete vill vi öka medvetenheten kring miljöfrågor och påverka allmänheten att ta ett större ansvar för klimatet.

Läs mer om Protect Our Winters Sweden och vårt samarbete.

En bättre miljö tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet
Efter ett mycket lyckat samarbete med Svenska Orienteringsförbunden under 2015, fördjupades vårt gemensamma arbete ytterligare under 2016. Målet är att aktivt arbeta för att bevara vår miljö och orienteringens arena: Skogen.

Genom samarbetet har Nordic Green Energy haft möjlighet att vara med under sommarens Orienteringstävlingar runt om i Sverige. Vi besökte bland annat VM i Ronneby, O-Ringen i Sälen och WOC i Strömstad-Tanum. Där berättade vi om fördelarna med grön el, solceller och solkraft. Vi har även anordnat tävlingar för de som varit på plats under tävlingarna. Vi kommer finnas på plats på orienteringstävlingar även under sommaren 2017.

Läs mer om vårt miljösamarbete med Svenska Orienteringsförbundet.

Första Gröna Kotten-stipendiet delades ut
Den 24 juli 2016 delades det första Gröna Kotten-stipendiet ut under O-ringen i Sälen. Mottagare blev Centrum OK. Gröna Kotten är ett initiativ av Nordic Green Energy Svenska Orienteringsförbundets miljö-och hållbarhetsgrupp och instiftades av Skogssportens Gynnare.

Stipendiet delas ut varje år och går till den arrangör eller förening inom Orienteringssporten som under det gångna året arbetat föredömligt med miljö- och hållbarhetsfrågor.

Läs mer om stipendiet och årets vinnare. Vill din förening ansöka om stipendiet kan du göra det här.

Nyare, enklare och roligare hemsida
Har du sett vår nya hemsida? Den lanserade vi i slutet på november. Vår förhoppning är att den nya hemsidan ska göra det enklare för dig att hitta det du söker och ge mer information om oss och våra olika produkter. Vi har också lagt stort fokus på att göra det enklare att teckna nytt och förnya elavtal.

Kolla in vår nya hemsida!

Fortsatt satsning på hållbar fakturering med Kivra
I slutet på 2015 gjorde vi en ytterligare satsning på hållbarhet genom att börja erbjuda Kivra för digital fakturering. Under början av 2016 tog det fart ordentligt. Fler och fler av våra kunder valde att ansluta sig Kivra.

I slutet av 2016 hade 1279 av våra kunder valt faktureringssättet. Bara mellan november och december 2016 ökade antalet kunder som valt att ansluta sig till Kivra med 500 st. Kul!

Läs mer om Kivra och våra andra digitala faktureringssätt.

Nu blickar vi framåt mot ett 2017 som kommer bli minst händelserikt! Håll dig uppdaterad om vad som händer hos oss under året på Facebook, Instagram och LinkedIn .

 

[templatera id=”27195″]