CRM Specialist till Stockholm

Nordic Green Energy var först i Sverige, år 2000 med att endast erbjuda el från 100% förnybara källor. Elen kommer från sol, vind och vatten och är skonsam mot miljön. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal, hög servicekvalitet och en mer miljömedveten marknad så har Nordic Green Energy en växande kundbas. Företagets kundbas består av både privat- och företagskunder samt kunder inom offentlig sektor i Sverige.

För att Nordic Green Energy skall uppfattas som det självklara valet för sina kunder söker vi dig som vill vara med på Nordic Green Energys fortsatta utvecklingsresa och ansvara för att omvandla data till insikt och bidra till ett mer kundinsiktsdrivet arbetssätt och analysdrivna beslut i hela kundlivscykeln.

Rollen som CRM Specialist ingår i Nordic Green Energys CRM avdelning och rapporterar till Head of CRM.

Rollen
Som CRM Specialist har du en viktig funktion längst hela kundlivscykeln och kundbasutvecklingen, från urval och selektering till genomförande av utskick i de olika faserna med fokus på retention/förlängning av avtal. Du kommer att vara den ”interna rösten” för Nordic Green Energys B2C kunder och transformera data till kundinsikt och möjliggöra kundsinsiktsdrivna kampanjer och aktiviteter.

I rollen som CRM Specialist kommer du att få vara med på en utvecklingsresa och bygga upp strukturer, vidareutveckla analysarbetet och implementera ett nytt Marketing Automation system.

Ansvarsområden & Arbetsuppgifter

 • Ansvara för kundbassegmentering, urval och analys
 • Ansvara för kund-, målgrupps- och tvillinganalyser
 • Ansvara för analys och uppföljning av samtliga aktiviteter mot befintlig kundbas
 • Ansvara för att systemmässigt skapa kommunikationsflöden/utskick till kunder i kanaler som sms, e-post och brev
 • Genomföra A/B tester och optimering för att identifiera möjliga förbättringar
 • Genomföra målgruppsstyrda kundundersökningar och nyhetsbrev, datainsamling, analys och administration av utfall i samtliga kanaler
 • Ansvara för att systemmässigt lägga upp och administrera kampanjer
 • Superuser i de system/plattformar Nordic Green Energy använder, tex Qlickview, LianaMailer, Excel och SurveyMonkey
 • På sikt jobba med Marketing Automation, sätta upp automatiserade flöden i CRM – systemet LIME
 • Delta i projekt och samarbeta med Head of CRM, Försäljning, Marknad, IT och kundservice
  Bakgrund

Den vi söker har ett genuint intresse och stor kunskap kring segmentering, urval, kundanalys, databasadministration och att skapa insikt av data från flera datakällor. Du får gärna ha ett par års erfarenhet av analys, Marketing Automation, kundundersökningar från CRM funktion eller undersökningsföretag. Alternativt att du nyligen fått kunskapen via din utbildning. Du lockas av att kliva in i en CRM avdelning som är under uppbyggnadsfas där du är delaktig i att utveckla CRM-aktiviteterna. Med fokus på att stärka lojaliteten, skapa fler nöjda kunder och minska churn.

För att passa hos Nordic Green Energy och i rollen behöver du vara självgående, prestigelös och ansvarstagande. Du brinner för analys och att omsätta data till insikt.

För att lyckas i rollen tror vi att:

 • Du är analytisk och brinner för att ta fram data, analysera och skapa kundinsikt
 • Du har en hög system-mognad och systemintresse och har lätt för att sätta dig in i olika system och vara ”super-user”
 • Du har erfarenhet av att arbeta i CRM system, meriterande med erfarenhet av Lime
 • Du har tidigare erfarenhet av Qlickview eller annat BI verktyg
 • Det är meriterande om du har grundläggande förståelse för SQL och databashantering vid tex segmentering
 • Du har mycket goda kunskaper i Excel
 • Du arbetar strukturerat och tycker om att lära dig nya system
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i SurveyMonkey och LianaMailer är meriterande
 • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande roller inom abonnemangsbranschen, eller från kundundersökningsföretag

Tjänsten är placerad i Stockholm, Södermalm och är direkt underställd Head of CRM.

 

Om företaget
Switch Nordic Green AB grundades år 2000 och har sedan dess erbjudit privatpersoner, företag och offentlig sektor el från förnybara källor. Bolaget finns idag i Sverige och Finland och bedriver försäljning, kundkommunikation och marknadsföring under varumärket – Nordic Green Energy. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal samt hög servicekvalitet, är Nordic Green Energy det självklara valet för kunden som önskar förnybar energi. 2022 omsatte Switch Nordic Green över 2,2 miljarder SEK på den svenska och finska marknaden.

Sedan 2020 är Nordic Green Energy en del av norska Fjordkraft, numera Elmera Group. Koncernen Elmera Group räknas till en av de största elhandelskoncernerna i Norden och levererar el till cirka 1 miljon anläggningar. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) börsnoterades på Oslobörsen 2018. I koncernen ingår även Fjordkraft, TrøndelagKraft och Gudbrandsdal Energi. https://www.nordicgreen.se/

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Nordic Green med Proximo Rekrytering. Har du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Moström tel 070-146 18 95 eller via mail jan.mostrom@proximo.se.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och brev så snart som möjligt, dock senast 2024-01-14. Urval sker löpande.

Ansökan sker via www.proximo.se