Den tidigare tillförordnade vd:n Kenneth Kastrén tillträder vid årsskiftet tjänsten som vd på elhandelsbolaget Nordic Green Energy. Företaget bedriver verksamhet i både Sverige och Finland.

Från 1 januari 2023 tillträder Kenneth Kastrén som vd på elhandelsbolaget Nordic Green Energy. Han har arbetat som försäljningschef på företaget sedan maj 2021 och har en bakgrund som civilekonom.

– Vi är mycket glada över att få utse Kenneth Kastrén till vd för Nordic Green Energy. I hjärtat av vår strategi står viljan att hjälpa våra kunder att förbättra sin egen elanvändning och minska förbrukningen. Kastrén är mycket kundorienterad och som vd kommer han leda Elmera-koncernens introduktion av teknik i både Sverige och Finland. Med hjälp av tekniken får våra kunder en bättre förståelse för sin egen elförbrukning och kan hantera och minska den, säger Per Heiberg-Andersen, styrelseordförande i Nordic Green Energy.

– Det råder för närvarande en aldrig tidigare skådad turbulens på elmarknaden och många kunder får nu högre elräkningar än väntat. Jag ser att Nordic Green Energys viktigaste uppdrag är att utveckla och introducera smart teknik till våra kunder som hjälper dem att hantera sin egen elförbrukning och minska den. Vi vill också stödja en hållbar utveckling genom att hjälpa både hushåll och företag att gå över till el som är producerad med förnybara energikällor. På så sätt kan vi både spara pengar och skydda miljön, säger Kenneth Kastrén.

Nordic Green Energy grundades år 2000 och var först i Sverige med att endast leverera el från 100% förnybara källor. Bolaget erbjuder el från förnybara källor till privatpersoner, företag och offentlig sektor och finns idag i Sverige och Finland. Företaget ingår i Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA), som börsnoterades 2018 och räknas till en av de största koncernerna inom elhandel i Norden med mer än en miljon kunder. I Elmera Group ASA ingår även Fjordkraft, TrøndelagKraft och Gudbrandsdal Energi. www.nordicgreen.se

För mer information:

Per Heiberg-Andersen, Styrelseordförande i Nordic Green Energy, tel +47 406 31 148
Kenneth Kastrén, VD, tel +358 40 842 19 39
Erika Mollberg, Marketing & Communication Manager, tel +46 720 77 42 47​