Nordic Green Energy har rekryterat hemelektronikkedjan MediaMarkts marknadsdirektör, Lars Jungerth, till ny affärsområdeschef B2C. Lars Jungerth tillträder sin nya tjänst den 1 december i år.

Satsningen på privatmarknaden kommer i anslutning till bolagets lansering av en ny app för elstyrning, kontroll och smart elbilsladdning under 2024.

– Det är med stor entusiasm jag tar mig an detta uppdrag. Nordic Green Energy har en väl beprövad affärsmodell inom B2B och en tydlig position inom förnybar el. Jag ser fram emot att på den svenska marknaden bygga upp en minst lika bra position inom B2C och bidra till att vi stärker vår profil inom smart elförbrukning kombinerat med förnybar energi, säger Lars Jungerth.

Den nye affärsområdeschefen kommer närmast från rollen som marknadsdirektör på MediaMarkt Sverige AB och har tidigare haft ledande roller inom detaljhandeln bland annat på RNB Retail and Brands AB och inom mediabranschen på Telenor Broadcast.

– Vi kommer fortsätta erbjuda våra kunder smarta elavtal med förnybar energi och rådgivning inom elsparande, och med appen kommer kunderna få bättre kontroll över sin elförbrukning. Med Lars Jungerth som ny affärsområdeschef är jag övertygad om att vi har rätt person på plats för att leda Nordic Green Energys satsning på den svenska privatmarknaden in i framtiden. Lars är en respekterad ledare med beprövad marknadsexpertis och djupa insikter inom digital försäljning på privatmarknaden, säger John Nordin, Sverigechef.