Reykjavik stod återigen som värd för den internationella konferensen Charge Energy Branding Conference. Nordic Green Energy var för andra året i rad nominerade i kategorin Best Green Energy Brand och även om det blev en delad andraplats tar sverigechefen Mikael Söderman med sig både kunskap och inspiration från Islandsvistelsen.

 

– Vi är otroligt glada över nomineringen och säger stort grattis till de andra nominerade företagen och till de välförtjänta vinnarna Greenpeace Energy. Ju större konkurrens vi har desto bättre är det för miljön och klimatet, säger Mikael Söderman.

Förutom prisutdelningen som ägde rum på tisdagskvällen bestod konferensen även av föreläsningar, seminarier och workshops där framtidens elmarknad diskuterades.

– Ett viktigt ämne som diskuterades var hur hela energisystemet kan göras smartare och på så sätt öka hållbarheten. Teknikutveckling och innovation inom distribution och förbrukning är en fråga som ligger långt fram på många elmarknader runt om i världen. Sedan är det tydligt att hållbarhetsperspektivet växer och blir allt mer viktigt i branschen för varje år som går.

– Energibranschen är en fundamental industri som spelar en avgörande roll för människor och samhällen runt om i världen, därför behövs sådana här mötesplatser där hela branschen kan dela erfarenheter och lära av varandra, säger Mikael Söderman.