Har du passion för att skapa kundcentrerat och konverterande innehåll för viktiga tjänster och erbjudanden? Då ska du söka tjänsten som Content Marketing Specialist hos Nordic Green Energy Sverige. Huvudsakliga fokus för dig kommer att vara att producera inspirerande innehåll som skapar konvertering på digitala plattformar därför skulle en annan benämning på rollen kunna vara UX Writer.

Ditt uppdrag kommer att handla om kundkommunikation i befintliga kanaler men också att ta fram helt ny copy för nya tjänster som utvecklas. Det innebär att hjälpa kunderna till nästa steg – oavsett om det handlar om att förstå vilka alternativ som matchar behovet, ta sig igenom ett flöde, köpa en produkt, eller helt enkelt få svar på en fråga.

Du kommer att ha en nyckelroll i Nordic Green Energys nya satsning på privatmarknaden med innehållsframtagning och hur vi omvandlar våra affärsmål till relevant och intressant innehåll.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Content Marketing Specialist kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att:

– Genom att förstå affären på ett djupare plan, utveckla idéer och säkerhetsställa att innehållet är kommersiellt och skapar värde för kunden
– Planera och säkra innehållsproduktionen på webben för den svenska marknaden för att stötta pågående marknadsföringsaktiviteter
– Skapande och distribution av sociala medie-inlägg och annonser, både som copywriter och inom grafisk design
– Arbeta datadrivet för att analysera och förbättra resultaten av producerat innehållet för fortsatt utveckling

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att ta fram konverterande innehåll för digitala kanaler. Du har god pedagogisk förmåga, gillar att utgå från kundernas behov och är van att jobba tillsammans med andra för att nå goda resultat. Vi verkar i en bransch med särskilda krav på kommunikation och därför behöver du vara strukturerad, ta in olika perspektiv, se helheten och skapa innehåll som håller ihop.

– Har erfarenhet av att arbeta med CMS verktyg såsom WordPress
– Du behöver ha erfarenhet av organisk publicering på Facebook och Instagram
– Skriver och talar obehindrat på svenska och engelska
– Eftergymnasial utbildning inom marknadsföring/kommunikation
– Minst 3–5 års arbetslivserfarenhet inom copywriting och enklare grafisk design
– Mycket goda kunskaper av content-skapande i sociala medier och nyhetsbrev med grafisk design och copywriting.
– Dessutom goda datakunskaper i MS Office, Meta Ads Manager, Meta Business Manager, Adobe Suite och Google Analytics

Viktiga egenskaper är att ha ett affärsdriv, vara initiativtagande och ha förmåga att utveckla goda relationer med interna samarbetspartners

Det är meriterande om du har erfarenhet av ”subscription businesses” och att expandera kundbas både genom att få in fler och att bibehålla prenumeranter.

Om företaget

Nordic Green Energys affärsidé är att sälja el från förnybara energikällor till företag, offentlig sektor och privatkunder i Sverige och Finland. Nordic Green Energy är en del av det noterade bolaget Elmera Group. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal, hög servicekvalitet och en mer miljömedveten marknad så har Nordic Green Energy en bra position på marknaden. Bolaget finns idag i Sverige och Finland och bedriver försäljning, kundkommunikation och marknadsföring under varumärket – Nordic Green Energy. 2022 omsatte bolaget över 2,2 miljarder SEK på den svenska och finska marknaden.

Sedan 2020 är Nordic Green Energy en del av norska Fjordkraft, numera Elmera Group. Koncernen Elmera Group räknas till en av de största elhandelskoncernerna i Norden och levererar el till cirka 1 miljon anläggningar. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) börsnoterades på Oslobörsen 2018. I koncernen ingår även Fjordkraft, TrøndelagKraft och Gudbrandsdal Energi. https://www.nordicgreen.se

Övrigt

Tjänsten är placerad i Stockholm, Södermalm och är direkt underställd Affärsområdeschef B2C. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 40 timmars veckor.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar Nordic Green Energy med Proximo Rekrytering. Har du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Moström på 070-146 18 95 eller via mail jan.mostrom@proximo.se.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och brev så snart som möjligt, dock senast 2024-03-24. Urval sker löpande.

Ansökan sker via www.proximo.se