Är du den vi söker?

Är du en konverteringsspecialist som trivs i ett bolag med entreprenöriell anda och som passionerat analyserar, optimerar och utvärderar webb och digitala produkter, för att få fler besökare att bli kunder? Då ska du söka tjänsten som Nordic Conversion Manager hos Nordic Green Energy!

Du kommer att få en viktig roll i uppbyggnaden av Nordic Green Energys CRO arbete och arbeta i nära samverkan med affärsområdeschefer, marknad, produkt och försäljning för såväl företags- som privatmarknaden i Sverige och Finland.

På den svenska marknad görs en omfattande satsning på att utveckla och förbättra den digitala upplevelsen. I det arbetet blir du som Conversion Manager en viktig samarbetspartner till den digitala Sälj- och marknadsorganisationen inom Nordic Green Energy och du kommer att arbeta tillsammans med content, performance och produkt sidan för att möjliggöra digital konvertering.

Arbetsbeskrivning

Som Nordic Conversion Manager kommer du att arbeta med att utveckla företagets digitala affär. Genom ett hypotesdrivet arbetssätt förväntas du att leda projekt och föreslå tester som leder till förbättring och utveckling av företagets abonnemangsförsäljning. Du kommer spela en viktig roll i prioriteringen av projekt som bäst främjar abonnemangsförsäljningen. Din roll tillhör det företagsgemensamma teamet men du kommer att arbeta korsfunktionellt tillsammans med specialister inom till exempel digital marknadsföring och innehållsframtagning.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Nordic Conversion Manager kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att:

· Säkerställa att Nordic Green Energy har ett pågående optimeringsarbete i egna kanaler

· Utveckla digitala utrymmen på nordicgreen.se / nordicgreen.fi och framtida webbplatser som driver försäljning samt hitta nya sätt som gör att det blir tydligare och enklare att bli abonnent.

· Vara med och forma Nordic Green Energys digitala paketering och erbjudanden

· Utveckla tjänster och funktioner och på så sätt driva merförsäljning

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av konvertering i egna digitala kanaler. Du har god pedagogisk insikt, utgår ifrån kundernas behov och är van att jobba tillsammans med andra för att nå goda resultat.

· Relevant högskoleutbildning till exempel ekonomi och/eller teknik

· 3–5 års arbetslivserfarenhet från en liknande roll

· Erfarenhet av arbete med kundsegmentering och intäktsmaximering

· Erfarenhet av kampanjuppföljning och analys

· Gedigen erfarenhet av försäljning inom B2C verksamhet

· God förmåga att uttrycka sig i Svenska och engelska i tal och skrift.

Expertis inom A/B-tester och optimering för att identifiera relevanta förbättringar webbutveckling, CMS och inom HTML och CSS. Mycket goda kunskaper i MS Office, Meta Ads, Data Studio, Google Ads, Google Analytics och övriga aktuella Google-certifieringar.

Som person är du resultatinriktad, ansvarstagande och du trivs i ett högt tempo. Genom ett tryggt och positivt förhållningssätt samt med stark integritet prioriterar du och hittar lösningar på olika problem. Du har ett datadrivet sinnelag och har ett stort intresse för omvärld och utveckling. Utöver det är du en person som är förändringsorienterad, prestigelös och samarbetsorienterad.

Erfarenhet av ”subscription businesses” och att expandera kundbas både genom att få in fler och att bibehålla prenumeranter är starkt meriterande, liksom kunskap inom Open AI (ChatGPT), Midjourney samt API-integration.

Om företaget

Nordic Green Energys affärsidé är att sälja el från förnybara energikällor till företag, offentlig sektor och privatkunder i Sverige och Finland. Nordic Green Energy är en del av det noterade bolaget Elmera Group. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal, hög servicekvalitet och en mer miljömedveten marknad så har Nordic Green Energy en bra position på marknaden. Bolaget finns idag i Sverige och Finland och bedriver försäljning, kundkommunikation och marknadsföring under varumärket – Nordic Green Energy. 2022 omsatte bolaget över 2,2 miljarder SEK på den svenska och finska marknaden.

Sedan 2020 är Nordic Green Energy en del av norska Fjordkraft, numera Elmera Group. Koncernen Elmera Group räknas till en av de största elhandelskoncernerna i Norden och levererar el till cirka 1 miljon anläggningar. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) börsnoterades på Oslobörsen 2018. I koncernen ingår även Fjordkraft, TrøndelagKraft och Gudbrandsdal Energi.

Övrigt

Tjänsten är placerad i Stockholm, Södermalm och är direkt underställd Sverigechef. Tjänsten är en tillsvidareanställning, med inledande provanställning på heltid med 40 timmars veckor.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar Nordic Green Energy med Proximo Rekrytering. Har du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Moström tel 070-146 18 95 eller via mail jan.mostrom@proximo.se.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och brev så snart som möjligt, dock senast 2024-07-03. Urval sker löpande. Ansökan sker via www.proximo.se