Nordic Green Energy – en del av Elmera Group

Nordic Green Energy ingår i Elmera Group, som räknas till en av de största elhandelskoncernerna i Norden med mer än 1 miljon kunder. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) är börsnoterat på Oslobörsen och omsatte 15,2 miljarder NOK under 2021.

 

Levererar el till mer än 2 miljoner

Elmera Group levererar el genom flera varumärken och allianspartners till mer än 2 miljoner människor med över 1 miljon anläggningar i privata hem, företag och offentlig sektor. Inom elhandel finns Fjordkraft, Gudbrandsdal Energi och TrøndelagKraft i Norge och Nordic Green Energy i Sverige och Finland.

Utöver elhandel, erbjuds energi- och miljörådgivning samt egenutvecklade digitala verktyg för energirapportering. Fjordkraft, det största företaget inom koncernen, startade med mobiltelefoni på den privata marknaden i april 2017 och är Norges största mobilföretag utan eget nätverk. I slutet av 2021 hade företaget 160 000 mobilkunder.

 

Vinnare av FN:s klimatpris

Elmera Group har ett stort samhällsengagemang och investerar i innovativa tjänster för en bättre miljö. Företagets välkända klimatsatsning Klimanjaro utsågs vid FN:s klimatkonferens i Katowice 2018 till en av vinnarna av FN:s klimatpris ”Momentum for Change”. Initiativet kräver att alla leverantörer för klimaträkenskaper och rapporterar om vidtagna åtgärder för att minska utsläppen. De måste också kompensera för sina klimatutsläpp genom att köpa klimatkvoter.

Läs mer om Klimanjaro och Elmera Groups hållbarhetsarbete.

Elmera Groups huvudkontor ligger i Bergen och övriga kontor finns i Trondheim, Sandefjord, Oslo, Stavanger, Vinstra, Hamar, Kongsvinger och Sortland. År 2021 var den totala omsättningen 15,2 miljarder NOK. Elmera Group ASA börsnoterades på Oslobörsen den 21 mars 2018.