I ett nytt försäljningssamarbete ska Elon Ljud & Bild och Nordic Green Energy erbjuda kunderna elavtal med el från förnybara källor samt höja kunskapsnivån om smart elförbrukning.

Samarbetet förenar två viktiga spår på företagets tillväxtresa:

– För det första når vi ut till nya kunder runt om i hela landet med serviceinriktad försäljning och breddar vårt sätt att sälja, och för det andra kan vi vara med och lyfta den allmänna kunskapsnivån om el från förnybara källor, säger John Nordin, Sverigechef på Nordic Green Energy.

Efter en gemensam pilot i hemelektronikbutiker i Värmland stod det klart att det finns ett stort allmänt intresse för hållbara val hos Elon Ljud & Bilds kunder. Nu utökar företagen sitt samarbete vilket möjliggör försäljning i över 130 butiker som Elon Ljud & Bild har runt om i Sverige.

– Det är fint att se hur vårt samarbete gynnar både kunderna och miljön. Nu kan vi göra ett avtryck på en ännu bredare front. Under det här året har Nordic Green Energy blivit vår självklara partner för el från förnybara källor. Nu startar vi samarbetet från Trelleborg i söder till Kalix i norr, säger Martin Torstensson, Kedjeledare på Elon Ljud & Bild.

Affärer, kunskap och kvalitet

Det djupare samarbetet betyder även att cirka 400 butiksmedarbetare hos Elon Ljud & Bild får utbildning i energisparande och förnybar el.

– Personalen träffar kunder dagligen och de vet redan mycket om smart elförbrukning och hur stor skillnad de medvetna valen av enskilda konsumenter kan åstadkomma. Att hjälpa dessa specialister i butikerna med utbildning och information är en fantastisk uppgift, och vi ser denna del av samarbetet som en naturlig del av vårt kvalitetsarbete, säger John Nordin.

 

För mer information:
John Nordin, Sverigechef, Nordic Green Energy
john.nordin@nordicgreen.se 072-078 00 48

Erika Mollberg, Marketing & Communication Manager, Nordic Green Energy
erika.mollberg@nordicgreen.se 072-077 42 47

Sebastian Lundgren, Head of Partner Sales, Nordic Green Energy
sebastian.lundgren@nordicgreen.se

Nordic Green Energy grundades år 2000 och är Sveriges mest erfarna elbolag inom förnybar energi. Bolaget erbjuder elkraft från förnybara källor och energilösningar till privatpersoner, företag och offentlig sektor. Nordic Green Energy finns idag i Sverige och Finland. Företaget ingår i Fjordkraft, som räknas till ett av de största elhandelsbolagen i Norden med mer än en miljon kunder. www.nordicgreen.se