Solcellslösningar

För lantbruk och gård

Solceller ökar gårdens lönsamhe

En lantbruksverksamhet förbrukar dagligen mycket el och alla lantbrukare vet att varje sparad krona är viktig. Långsiktighet tillhör lantbrukets vardag och en solcellsinstallation är en god investering även för framtida generationers möjlighet till god avkastning. Vi på Solkraft Sverige guidar dig till en optimal solcellslösning för gård och lantbruk och hjälper dig att sänka dina elkostnader genom effektiv användning av solpaneler på exempelvis ekonomibyggnader och magasin.

Varför våra solceller?

Att driva ett lantbruk är ofta en livslång satsning och att köpa solpaneler är en långsiktig investering. Din anläggning sänker visserligen omedelbart dina elkostnader och höjer värdet på din fastighet, men du räknar givetvis med att den ska fungera och leverera värde för gården under lång tid framöver.

Eftersom vi ser att långsiktigheten är så viktig för dig så är den minst lika viktig för oss. Vi finns alltid vid din sida och då är det extra viktigt att även vi känner oss trygga med de lösningar vi levererar åt dig. För oss betyder en färdigställd solcellsinstallation början på en lång och givande kundrelation.

Installationsgaranti

Med en installationsgaranti på hela 10 år och solpaneler från välkända aktörer med branschledande effektgarantier behöver du aldrig oroa dig för din solcellsanläggning. Självklart erbjuder vi full kundsupport på samtliga solcellsanläggningar vi satt i drift.

 
 

Varför solpaneler till lantbruk?

Investeringsstöd för solceller
Det statliga solcellsbidraget är 20 % (både för privatpersoner och företagare). Ansökan skickas till länsstyrelsen i ditt län. Vi hjälper dig genom hela processen med allt från bygglov, om så krävs, till ansökan om investeringsstöd, elcertifikat, ursprungsgarantier och cesarkonto.

 

Ökat fastighetsvärdet
Att installera solceller är en framtidsinvestering som i de allra flesta fall ökar värdet på fastigheten. Värdeskillnaden med eller utan solceller varierar beroende på var i landet du bor, men utvecklingen går stadigt uppåt och framåt.

 

Säkerhet & Underhåll
Med den nya generationens solcellsanläggningar från SolarEdge kan högspänningen på taket stängas av till en styrström på endast 1 Volt per panel, vilket ökar säkerheten när du behöver vara uppe på taket. En solcellsanläggning är i stort sett helt underhållsfri, då regn och snö sköter om det mesta av rengöringen.

 

Avkastning & lån
En skattefri avkastning på mellan 10–17 %, beroende på anläggningens förutsättningar och storlek, får garanterat tummen upp av banken. Att låna pengar är sällan några problem då bankerna ser värden i miljöaspekten, avkastningen och fastighetens ökande marknadsvärde.

 

Miljövänlig energi
Solenergi ger inga utsläpp under värme- och elproduktionen. Omvandlingen från solens strålar till energi avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar miljön. Ta det första steget mot ett modernare och grönare lantbruk idag!