Solceller för lantbruk & gård

Sänk verksamhetens elkostnader, samtidigt som som ni värnar om miljön. Kontakta oss i dag så hjälper vi er med solceller till lantbruk eller gård.

Solceller ökar gårdens lönsamhet

En lantbruksverksamhet förbrukar dagligen mycket el och alla lantbrukare vet att varje sparad krona är viktig. Långsiktighet tillhör lantbrukets vardag och en solcellsinstallation är en god investering även för framtida generationers möjlighet till god avkastning. Vi samarbetar med marknadsledande solcellsleverantörer som hjälper dig med en optimal solcellslösning för gård och lantbruk.

Så här kommer du i gång

N

Är du intresserad av solceller till din verksamhet? Kontakta oss för fri rådgivning och offert här.

N

En rådgivare kontaktar dig med ett förslag på solpaneler, installation och prisuppskattning. Solcellspaketet inkluderar förarbete, support och installation. Vi samarbetar med marknadsledande leverantörer.

N

När allt är installerat och klart kan du börja producera egen el till din verksamhet. Om du producerar mer el än vad som förbrukas, kan du sälja din överskottsel till oss.

Varför solceller?

Att driva ett lantbruk är ofta en livslång satsning och att köpa solpaneler är en långsiktig investering. Din anläggning sänker visserligen omedelbart dina elkostnader och höjer värdet på din fastighet, men du räknar givetvis med att den ska fungera och leverera värde för gården under lång tid framöver.

Våra solcellsleverantörer är involverade från ax till limpa, vid rådgivning, installation och kontinuerlig support. För oss är det viktigt att alla solcellsinstallationer blir långsiktiga och hållbara. Läs mer om hur solceller fungerar.

Tjäna på att bli elproducent

När solcellerna producerar mer el än vad verksamheten förbrukar, kan du sälja överskottet till oss för ett bra pris. För att komma i gång med försäljning av egenproduktion behöver du teckna ett s.k. produktionsavtal. Det får du enklast genom att fylla i dina uppgifter och välja ”produktionsavtal” i formuläret här. Det går också bra att mejla oss e eller ringa 08-20 51 00.

Ibland kanske solcellerna inte förmår producera tillräckligt med el för att täcka företagets behov. Om du då tecknat elavtal med oss, går vi in och täcker upp topparna med förnybar energi.

Skattereduktion

Som näringsidkare kan du få skattereduktion när du säljer vidare din egenproducerade el till elnätet. Företag kan få skattereduktion på upp till 30 000 kilowattimmar per kalenderår. 2022 är reduktionen 60 öre/kilowattimme, det vill säga, max 18 000 kronor per kalenderår. Läs mer om skattereduktion för näringsfastigheter här.

Som privatperson kan du som installerar solceller få ”skattereduktion för grön teknik”. Grön teknik innefattar installation av solceller, solvärme, solcellsbatteri och energilagring. Läs mer om skattereduktion för privatpersoner här.