Solceller

Sänk dina driftskostnader. Öka värdet på din fastighet. Värna om miljön. Att investera i solceller är att slå ett slag för framtiden.

Sänk dina elkostnader med solceller

Förutsättningarna för att producera egen solel är bättre än någonsin och med en bra solcellslösning kan du sänka dina elkostnader och bidra till den förnybara energiomställningen.

Vi samarbetar med Otovo, en av de marknadsledande solcellsleverantörerna för privata hem i Norden. Tillsammans erbjuder vi rådgivning, uträkning och en fullständig installation av solceller på ditt tak. Naturligtvis erbjuds också full kundsupport på samtliga solcellsanläggningar som sätts i drift. Kontentan blir sänkta driftskostnader och ett ökat värde på din fastighet – samtidigt som du gör en viktig insats för miljön.

 

Så här går du tillväga:

N

Är det gynnsamt med solceller på ditt tak? Du kan själv gå in och testa ditt hustak via Otovos digitala tjänst. Du får ett förslag på solpaneler, installation och prisuppskattning.

N

En rådgivare kontaktar dig med en offert och tidsplan. Solcellspaketet inkluderar förarbete, support och installation. Du kan välja mellan direktköp eller leasing av solpaneler. Rådgivaren går igenom din betalningsplan, skattereduktion och möjlighet till sollån. Vill du sälja din överskottsel från solcellerna? Du kan teckna ett produktionsavtal och sälja din el till oss.

N

När allt är installerat och klart har du minst 10 års garanti på dina solceller. Du kan följa din elproduktion i Otovos app.

 

Erbjudande på solcellspaket

Just nu erbjuder vi dig som är eller blir kund hos oss 1000 kr i rabatt på köp och installation av solceller för privata hem från Otovo. Ta del av erbjudandet här!

 

Testa ditt villatak

Som privatperson kan du själv testa ditt hustak genom att fylla i din adress och välja takyta. Utifrån det beräknas solpotential, kostnad för installation och vad du kan spara genom egenproduktion.

 

Är det lönsamt att använda solceller?

Intresset för solceller ökar i snabb takt i hela landet. Men har vi verkligen tillräckligt många soltimmar för att investeringen ska bli lönsam? Det är lätt att glömma bort att de svenska mörka vintrarna kompenseras med ljusa dagar under vår, sommar och höst. Södra Sverige har under ett år ungefär samma solstrålning som norra Tyskland, det land i världen som har flest installerade solceller per invånare. Solceller producerar även el under molniga dagar och till och med när panelerna är täckta av frost eller ett lätt snötäcke.

 

Tjäna pengar på överskottet

Vissa perioder kan solceller producera mer el än vad du förbrukar. Då kan du sälja överskottet till oss för ett bra pris.

Vi täcker topparna till dina solceller

Ibland kanske solcellerna inte räcker till för att producera el till ett helt hushåll. Om du har tecknat ett elavtal med oss går vi in och täcker upp topparna med förnybar energi.

Var vill du installera solceller?

Här hittar du solceller till din villa, BRF, företag eller gård.

Villa & fritidshus

Producera helt egen och miljövänlig el med solcellspaket till din villa, radhus
eller fritidshus.

Företag

Sänk verksamhetens elkostnader, samtidigt som som ni värnar om miljön. Fler och fler företag väljer solceller på sina fastigheter.

Gård & lantbruk

Egna solceller på gården ökar lönsamheten för lantbruks-verksamheten.

Fastighet & BRF

Det finns olika solcellspaket som passar just din fastighet eller bostadsrättsförening.

Fördelar med solcellspaket:

N

Kostnadsfri rådgivning

N

ROT-avdrag

N

Bra ersättning för den överskottsel du säljer till oss

N

”Nyckelfärdiga” solcellspaket som inkluderar förarbete, support och installation

N

Livslängd minst 25 år. En långsiktig investering som lönar sig

N

Beställ och anpassa online