bli solelsproducent

DET ÄR ENKELT ATT BLI SOLELSPRODUCENT!

DEL 1 – VAD SKA JAG TÄNKA PÅ OM JAG VILL INSTALLERA SOLCELLER?

2018-04-26

Funderar du på att installera solceller men tycker att det verkar krångligt? Känner du att du måste läsa in dig på hur de fungerar och att installationen kommer kräva mycket tid? Tänk om! Att installera solceller och bli solelsproducent är enklare än du tror. I vår mini-serie får du hjälp från början till slut.

I första delen berättar vår solcellsexpert Anders om vad du ska tänka på innan du börjar installera.

Jag funderar på att installera solceller. Men först och främst vill jag veta, fungerar ens solceller Sverige?
Solceller fungerar utmärkt i Sverige! Förutsättningarna för solelproduktion i Sverige kan jämföras med Tyskland som är ett av de mest solcellstäta länderna i världen.

Hur mycket tid och arbete behöver jag lägga ner när vill installera solceller?
Det är väldigt enkelt med solceller. Det krävs inga direkta förkunskaper och du kommer få hjälp under hela processen. När panelerna väl är installerade är det väldigt lite du behöver göra. En solpanelsanläggning har inga rörliga delar. Det betyder att de har hög driftsäkerhet och då är det väldigt lite som kan gå fel.

Vad är då viktigt att tänka på när jag bestämt mig för att installera solceller?
Ett bra första steg är att få en uppfattning om hur mycket sol som når ditt tak. Titta på hur ditt tak ser ut och om du har en takyta med soligt läge. Ju mer åt söder taket ligger, desto bättre. Det går även att installera solceller i östlig och västlig riktning, då får du mer produktion under morgon respektive kvällstid. Ser förutsättningarna goda ut är det bara att höra av dig till Nordic Green Energy för ytterligare rådgivning.

Nästa vecka kommer andra delen av vår miniserie. Då får du reda vad som kan vara bra att tänka på när du väljer installatör.

Vill du installera solceller och få fri rådgivning? Fyll i dina uppgifter HÄR så kontaktar vi dig snarast möjligt.

Är du intresserad av solceller till ditt företag eller bostadsrättsförening?Få fri rådgivning HÄR.

[templatera id=”27195″]