Hur väljer jag rätt solcellsinstallatör?

DET ÄR ENKELT ATT BLI SOLELSPRODUCENT!

DEL 2 – HUR VÄLJER JAG EN BRA SOLCELLSINSTALLATÖR?

2018-05-04

Funderar du på att installera solceller men tycker att det verkar krångligt? Känner du att du måste läsa in dig på hur de fungerar och att installationen kommer kräva mycket tid? Tänk om! Att installera solceller och bli solelsproducent är enklare än du tror. I vår mini-serie får du hjälp från början till slut.

I första delen berättade Anders om vad som kan vara bra att tänka på när du funderar på att installera solceller. I del två får du reda på hur du väljer rätt solcellsinstallatör.

Det finns många solcellsinstallatörer där ute. Hur väljer jag en bra installatör?
Det är alltid bra att titta på vad installatören har gjort tidigare i branschen och att de hållit på med installationer av solpaneler ett tag. Titta även på om de är stora leverantörer. Ju större leverantörerna är, desto pålitligare är de generellt sätt.

När du letar efter solceller och installatörer vill du ha lång hållbarhet, bra garantier på panelerna och en tillverkare som du vet kommer stå för dessa garantier.

Panelerna Nordic Green Energys erbjuder via sin solcellspartner Svea Solar har 30-40 års hållbarhet och mellan 10-25 års produktgaranti. Svea Solar har dessutom lång erfarenhet i branschen och är idag totalt 85 kunniga anställda runt om i Sverige.

Få jag ROT-avdrag på installationen?
Ja, idag har du möjlighet att få 30 % ROT-avdrag på installationskostnaden eller 30 % av installationskostnaden i ekonomiskt stöd av staten. 2018 tredubblade dessutom regeringen det ekonomiska stödet till hushåll som vill investera i solceller vilket minskat ansökningstiden avsevärt.

Nästa vecka kommer tredje delen av vår miniserie. Då får du reda på mer om vilka solpaneler Nordic Green Energy erbjuder och om appen som hjälper dig hålla koll på din produktion.

Vill du installera solceller och få fri rådgivning? Fyll i dina uppgifter HÄR så kontaktar vi dig snarast möjligt.

Är du intresserad av solceller till ditt företag eller bostadsrättsförening?Få fri rådgivning HÄR.

[templatera id=”27195″]