[templatera id=”35509″]

Nyhet

Nu höjs investeringsstödet för solceller

2017-09-06

Regeringen ökar nu stödet till hushåll som vill investera i solceller. Redan i år kommer investeringsstödet höjas med 200 miljoner. Mellan 2018 – 2020 kommer stödet höjas ytterligare med 525 miljoner kronor och kommer då ligga på 915 miljoner kronor årligen.

Det finns idag en stor efterfrågan på solinvesteringsstödet, något som visar på det stora intresset att installera solceller bland privatpersoner. Men den stora efterfrågan har inneburit växande ansökningsköer.

–       Solceller kommer att spela en viktig roll i ett framtida hållbart energisystem. Idag står 3 000 hushåll i kö för att ta del av regeringens solinvesteringsstöd. Därför lägger vi 200 miljoner kronor redan i höst och ytterligare 525 miljoner kronor nästa år för att ta bort kön och öka takten i utbyggnaden. Vi vill också göra det enklare att söka stödet, säger klimatminister Isabella Lövin (MP) i ett pressmeddelande.

Det ökade stödet ger förhoppningar om att fler privatpersoner och familjer kommer skaffa solceller och att investeringen ska gynna hushållen genom minskade elkostnader. Dessutom banar det vägen för att Sverige ska nå målet om att bli ett av världens första fossilfria länder år 2045.

–       Med ett ökat bidragsstöd, förenklade ansökningsprocesser och eventuellt slopat bygglovskrav kommer fler privatpersoner ha möjlighet att skaffa solceller. Det är positiva nyheter för såväl hushåll som klimatet. Det är ett viktigt steg för en hållbar framtid med andra ord, säger Mikael Söderman, Sverigechef på Nordic Green Energy

Är du intresserad av solceller till ditt företag? Eller har du redan solceller och är nyfiken på vad mer vi kan göra för dig?Gå in här för att läsa mer om Nordic Green Energys solcellslösningar.

[templatera id=”27195″]