[templatera id=”35509″]

Följ med på ett äventyr över Svalbards isvidder

Här är årets vinnare av miljöstipendiet Gröna Kotten

2017-06-02

Göteborgs Orienteringsförbund Arrangemang (GOFA) är årets vinnare av miljöstipendiet Gröna Kotten för sitt arrangemang av tävlingen 10Mila. GOFA tilldelas stipendiet för sitt systematiska och långsiktiga arbete med miljö och hållbarhet inför och under tävlingen.

– Det är självklart väldigt roligt att vi blir uppmärksammade för vårt miljöarbete. Vi har lagt ned både tid och kraft på att miljödiplomera arrangemanget, säger Mattias Bååth, miljöansvarig på GOFA för 10Mila 2017.

Årets vinnare av Gröna Kotten, miljöstipendiet

Mattias Bååth, miljöansvarig hos Göteborgs Orienteringsförbund Arrangemang, Caroline Ryding-Berg från Nordic Green Energy och Susanne Söderholm, förbundschef Svenska orienteringsförbundet.

På initiativ av Svenska Orienteringsförbundets miljö- och hållbarhetsgrupp tillsammans med Nordic Green Energy delades Gröna Kotten-stipendiet återigen ut av Skogssportens Gynnare under O-Ringen i slutet av juli. GOFA arbetade under ett år med att miljödiplomera årets upplaga av 10Mila enligt Göteborgs Stads riktlinjer.

– Miljömedvetenhet är en viktig del vid alla arrangemang. Skogen och naturen är vår idrottsplats och därmed något hela Orienteringsrörelsen både måste ta vara på och ansvar för.

Stipendiet på 15 000 kronor hoppas Mattias kommer att användas för att fortsätta gynna miljön.

– Det ger oss en möjlighet att satsa ännu mer på vårt miljöarbete och därmed öka medvetenheten. Det blir en god cirkel som gynnar alla, säger Mattias Bååth.

– Gröna Kotten uppmärksammar och främjar de miljöinsatser som görs av föreningar runt om i Sverige. Göteborgs Orienteringsförbund har tagit ett stort ansvar för en hållbar framtid och är därmed en värdig vinnare av stipendiet, säger Mikael Söderman, Sverigechef för Nordic Green Energy.

Motivering för GOFA som 2017 års mottagare av Gröna Kotten:
2017 års 10Mila som genomfördes av Göteborgs Orienteringsförbund Arrangemang (GOFA) har visat på bra vägval för att miljöfrågor kommer högt upp på dagordningen i samband med större tävlingsarrangemang. 10Mila 2017 blev miljödiplomerat av Göteborgs Stad. I år sätts fokus på tävlingsarrangemang i dessa så viktiga miljöfrågor.

I årets 10Mila arrangemang ingick flera områden med koppling till miljön, bl a lokalisering och transporter samt hantering av vatten, energi och livsmedel. I kraven ingick också sociala och etiska aspekter som information och socialt ansvarstagande.

Tillsammans med Nordic Green Energy och Svenska Orienteringsförbundet tror vi nu och framöver att miljöfrågorna med årets insats kommer att kunna ge ringar på vattnet för såväl kommande
10Mila arrangemang som övriga tävlingar inom Orienteringsrörelsen. Det är vår övertygelse att funktionärer från samtliga OL- klubbar inom Göteborgs Orienteringsförbund som deltog i årets
10Mila bär med sig utmärkta erfarenheter till egna klubbtävlingar av såväl större som mindre karaktär.

[templatera id=”27195″]