Solceller för villa & fritidshus

Producera helt egen och miljövänlig el med solcellspaket till din villa, radhus eller fritidshus.

Installera solceller för din villa

Att installera solceller på din villa eller ditt fritidshus är att göra en investering för framtiden. Med största sannolikhet ökar du värdet på huset, samtidigt som du sänker dina driftskostnader. Som privatperson får du dessutom en skattereduktion för arbete och material.

 

Testa ditt tak

Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen kostar och vad du kan spara.

Varför solceller?

Solceller är en teknik med närmast oändlig potential och din delaktighet bidrar till den förnybara energiomställningen. Vi är specialister på förnybar el och har levererat energi från sol, vind och vatten i över 20 år.

Tillsammans med vår solcellsleverantör Otovo, genomför vi individuellt anpassade installationer utifrån just dina önskemål och ditt hus förutsättningar.

Fördelar med solceller på villatak

Ökat fastighetsvärde
Att installera solceller på ett hus är en framtidsinvestering som i de flesta fall ökar värdet på din fastighet och dessutom sänker dina driftskostnader. Värdeskillnaden med eller utan solceller varierar beroende på var i landet du bor.

ROT-avdrag på solceller
Du har rätt till skattereduktion (kostnader för arbete och material) för installation av grön teknik. För installation av nätanslutet solcellssystem ges 15 procent i skattereduktion och för installation av system för lagring av egenproducerad elenergi ges 50 procent i skattereduktion.) Läs mer om ROT-avdrag på solceller här.

Tjäna pengar på överskottet
Vissa perioder kan solceller producera mer el än vad du förbrukar. Då kan du sälja överskottet till oss för ett bra pris. Läs mer om det här.