[templatera id=”35509″]

Var med i projektet rädda vintrarna

Nu lanserar vi projektet Rädda Vintrarna

2017-03-21

Nordic Green Energy lanserar nu ”Rädda Vintrarna”. Vi ställde 3 snabba frågor till Hanna Radoncic, Marknads- och Kommunikationschef på Nordic Green Energy:

Vad är Rädda Vintrarna?

Rädda Vintrarna är ett resultat av vårt samarbete med Protect Our Winters Sverige (POW). Vår agenda är att minska uppvärmningen av vår jord. Genom Rädda Vintrarna vill vi hindra snön från att smälta bort på fjälltopparna.

Att välja ett grönt elavtal är ett enkelt sätt att minska sin klimatpåverkan. Ändå är det oerhört många som inte orkar bry sig om sitt elavtal. Det känns helt enkelt för krångligt och dessutom ganska tråkigt. Med Rädda Vintrarna hoppas vi få fler att förstå hur viktigt det är att välja grön el. Och att det är enkelt att byta elavtal. Genom Rädda Vintrarna får du dessutom EKOenergy – en extra miljömärkning på elen. Du blir också en POW-supporter. Det är tre stora insatser för miljön som kräver minimalt av din tid!

Varför lanserar Nordic Green Energy detta nu, när alla längtar efter våren?

Det är i april som glaciärerna är som högst, därefter börjar snösmältningen. Tittar vi på hur glaciärerna har förändrats under de senaste decennierna så ser vi att många glaciärer är mindre idag i april än vad de var när de tidigare var som lägst (i september). Så därför är våren en bra tid att uppmärksamma klimathotet!

Och tittar vi på skidsäsongen så varar ju egentligen den till slutet av april! Tråkigt nog kommer skidsäsongen idag igång senare och slutar allt tidigare. Fortsätter vi att värma upp vår jord i samma takt som nu kommer vi innan utgången av detta sekel knappt ha några skiddagar kvar i södra fjällen. Det tycker jag känns oroväckande!

Hur hjälper det klimatet att rädda snön och skidåkningen?

Klimatfrågan är stor och det finns många olika insatser som behöver göras för att få till en förändring. För oss här i Norden innebär klimatförändringen framförallt att vi snart inte har några vita vintrar. Snön och isarna smälter! Det är något jag tror att vi alla kan relatera till. Min förhoppning är att Rädda Vintrarna kan få fler att engagera sig i vår miljö och på så vis minska uppvärmningen av vår jord. Det behövs för att vi ska undvika de katastrofala följder som vi dessvärre redan idag upplever runt om på vår jord.

Visa att du bryr dig

Engagera fler i klimatfrågan. Använd #räddavintrarna och dela med dig av dina bästa vinterbilder och snövideor. Tagga gärna dina vänner och uppmuntra dem att engagera sig också!

[templatera id=”27195″]