[templatera id=”35509″]

nyheter_1

Tre frågor om e-postfaktura

2016-12-07

Når inte alltid posten din låda? Är du ofta ute och reser? Eller vill du helt enkelt bara få din faktura på ett bekvämt och miljövänligt sätt? Då är det dags att gå över till e-postfaktura.

Caroline Ryding-Berg, Chef för privatkund, svarar på tre frågor om e-postfakturering och andra elektroniska faktureringssätt.

Varför ska jag gå över till e-postfaktura?
– Det finns bara fördelar med att ha e-postfaktura. Först och främst får du som kund din faktura snabbt samtidigt som den alltid är tillgänglig. På så sätt kan du kan ta emot fakturan vart du än är.  Perfekt när du till exempel är på resande fot eller om posten skulle komma bort. E-postfaktura är dessutom det mest miljövänliga sättet du kan få din faktura på, eftersom det inte går åt något papper eller transporter.

Hur fungerar det med e-postfaktura? 
– E-postfakturan får du alltid till din e-postadress samma dag som den skapas hos oss. På så sätt har du fler dagar på dig innan fakturan ska vara betald än om du väljer pappersfaktura. Fakturan bifogas som en pdf-fil i e-postmeddelandet. Sen är det bara att betala fakturan precis som en pappersfaktura.

Jag vill välja ett miljövänligt faktureringssätt, men har ingen/använder inte min e-postadress. Finns det något annat alternativ?
– Absolut! Du kan även välja e-faktura. Då får du fakturan direkt till din internetbank och godkänner med en knapptryckning för betalning. Har du e-fakturering kan du även välja autogiro. Då dras din faktura automatiskt varje månad. På så sätt vet du helt säkert att räkningen blir betald utan att du behöver lyfta ett finger. Vi är också anslutna till Kivra som är en digital postlåda. Då hamnar elfakturan där tillsammans med andra fakturor och viktig post.

 

Skaffa e-postfaktura eller någon av våra andra elektroniska faktureringssätt genom att gå in här eller ring vår kundtjänst på 08 – 20 51 00.

[templatera id=”27195″]